stand up for the champion...!

en riktigt bra dag idag :D

klev upp 06.55 för att se på kvalet, orkade inte med tidsträningen :P blev ett riktigt bra kval, hoppas loppet blir nästan lika spännande. Men det lär ju inte hända, för sist i Bahrain var det största som hände Vettels trasiga tändstift. Men i Albert Park lär det väl bli ett antal säkerhetsbilar som vanligt så vi får väl se..
Förstår inte varför dom skulle ändra reglerna från förra året, den bästa racingen på länge med jättemycket omkörningar..
Aja. Kan sammanfatta det ganska kort - Sebastian Vettel var snabbast i Q1, Q2 och Q3 så han startar från pole position och skrivs in i historieböckerna som den första som är under 1.24.00 i Melbourne :D
Mark Webber såg till att det blev en dubbel till dom engelska röda tjurarna och i andra startled står två världsmästare - Fernando Alonso i sin Ferrari och Jenson Button i sin McLaren.
För de italienska röda tjurarna blev det en 12:e plats genom Sebastien Buemi och 17:e startruta för Jaime Alguersuari, älgen var riktigt duktig idag faktiskt! :D



Sen var ju dags för avgörandet i den totala världscupen i herrans skidskytte. Emil Hegle Svendsen ledde alltså med 6 poäng före Christoph Sumann inför den avgjörande masstarten i Khanty-Mansiysk.
Emil gjorde en grym prestation, sköt fullt på första liggande och Sumann bommande ett, andra liggande såg exakt likadant ut..
I första stående sköt båda fullt och det skillde ungefär 25 sek när de kom in till sista..
Emil sköt träff-träff-träff-bom-bom och åkte iväg samtidigt som Sumann kom in och ställde sig på vallen. Skulle han skjuta fullt skulle han vinna totalcupen, skjöt han en bom skulle det bli en riktig fajt på sista varvet..
Han började med en träff sen en till träff och en till träff (det var länge sen jag var så nervös alltså) och sen blev det en bom och..
en bom till!
Så Emil Hegle Svendsen vann både sprintcupen och den totala världscupen i skidskytte!! :DD


RSS 2.0