hur man slaktar motståndet...

Det finns de som är bättre än alla andra, det finns de som dominerar och så finns det dem som fullständigt slaktar motståndet..
Man kan inte kalla det något annat, det Red Bull och speciellt Sebastian Vettel gjorde idag. Hela helgen har väl egentligen stavas Red Bull som har varit runt en sekund bättre än resten av teamen. Om man jämför med förra helgen där Vettel tog pole med 2 tusendelar är det en evighet.
I Q1 var Vettel snabbast, i Q2 var Webber 4 hundradelar snabbare än Vettel men Mark gjorde troligtvis sin tid på de mjuka däcken och de är ca: 4 tiondelar snabbare än de hårda som satt på Vettels bil.
Q3, där de tio första platserna ska fördelas, stavdes v e t t e l. Han var ut sist av toppförarna och fick lila sektortider (snabbast av alla) i alla tre sektorerna och 1:18.773 är det snabbaste varvet någonsin på Hungaroring.
Webber var två, 0.411 efter Vettel! Enormt med tanke på att de har nästan samma bil. Alonso blev trea, och han var hela 1.214 efter, Massa säkrade 4:e startruta +1.558. Älgen blev 17:e...
Förövrigt var även Vettels andra varv bättre än Webbers.

Så här ska det se ut:


Nu ska jag se den väldige Thorkildsen kasta spjut, just nu leder han med 56 cm :))) Oh yes att vi hoppas på norskt guld!

inside a weird brain...

hahah har drömt helt sjuka drömmar tre nätter i rad, 
I den första var jag först i badhuset på Alnö och där skulle det vara simtävlingar som jag tänkte fota på, men så kom jag på att jag glömt kameran. Sen skulle vi ha klassfest på ett hål på bro hof golfbana, fast sen kom det massor med andra folk, bland annat lotta som åkte snowboard. Jag lämnade kameraväskan med kärleken (roger stora kamera) i vid några bajamajor och sen skulle vi springa av nån anledning tillsammans med massor med folk som var klädda i militärkläder. Sen kom jag på att jag glömt kameran och då av någon anledning skulle jag in i stan till en sorts bank längst upp i en skyskrapa. Iaf så träffade jag Jonas Karlsson, krönikör och kommentator på SVT för övrigt, där och han jobbade tydligen där 20%, vi gick upp på taket an någon anledning och där fanns det en kanon som pepprade en med hårda plastkulor om man rörde sig framför den. Sen när vi gick ner igen var det en 80-årig tant som skulle råna banken. Vi lyckades ta oss ner för trappan och ut där det stog massor med poliser. Och när vi tittade upp fick vi se att tanten tvingade alla att kasta hälften av de pengar de hade på sig nerför skyskrapan. Aja, så kom jag på att jag hade glömt kameran och eftersom jag visste att Roger skulle bli galen på mig om jag tappade bort den bestgämde jag mig för att ta mig upp igen. Och då fick jag tränga mig igenom massor med poliser och folk som försökte stoppa mig. Väl uppe i skyskrapan igen upptäckte jag en kille som gick runt med vapen och tydligen hjälpte tanten, så jag kom inte åt kameran och så höll han på att upptäcka mig så jag sprang neför trappan igen, där jag krockade med två st från klassen. Så vi sprang ner iaf och lyckades undvika tanten, som var påväg upp igen med en till gisslan, genom att byta trappa.

I den andra drömde jag om Clark Kent, ni vet stålmannen, hahah. Iaf så var vi ute i skogen och letade honom eftersom han försvunnit. Och helt plötsligt kom vi till en flygplats som blev ett badhus, sällan badhus är med i mina drömmar alltså ;) 

Idag drömde jag att våran hoppgrupp skulle hoppa med 5an på måndagar. Jag var tvungen att rida Pinto på ridskoletränset och han var jättepigg och stark. Helt plötsligt släpper dom ut ponnyerna på storängen och då visar det sig att de klonar Pinto så det fanns tre som var som han. Och så eftersom han var så stark andvände jag bara högertygeln eftersom han inte lyssnade på vänstern, och helt plötsligt snurrade huvudet 180 grader, jätteäckligt! :O

Min hjärna är inget normalt ställe.. ;)

even heroes have the right to bleed...

Äntligen har friidrotts-EM börjat! Som vanligt har journalisterna dragit upp jättehöga förväntningar, ja jättehöga med tanke på vilken trupp vi har.
Jag tror att vi kommer få rekordmånga idrottare till final, men medaljer kommer det vara ont om. Kanske 1 om de har tur. Den kommer Thörnblad, Wiberg, Almgren eller möjligtvis någon som skräller att ta. Om det blir någon allså. Men det här blir nog ändå ett bra EM, för det är jättemånga nya som har chans att få mästerskapsrutin. '

Igår var en riktig bra svensk dag, på förmiddagen gick 4 av 7 svenskar vidare till final.
I gången blev Anatole Ibanez diskvalificerad efter tre varningar om felaktig gång.
Sofie Persson satte personbästa med en halvsekund men det räckte inte för semi (men det såg riktigt bra ut)
Helena Engman säkrade en finalplats i den andra stöten (äntligen fick hon vara med i en final!)
Mattias Jons blev en riktigt skräll i släggkvalet där han i tredjeförsöket fick på ett kast som var 2dm från sitt personliga rekord och blev klar för final
Carolina Klüft gav
de flesta som sagt att hon inte hade på EM att göra en riktig käftsmäll när hon hoppade 6.62 bara tre cm från kval, men det vart lite nervöst innan det blev klart, tack vare att hon hade ett bättre andra hopp gick hon vidare. Tror inte det kommer gå så bra till finalen, för hon såg så himla glad ut att hon tog sig vidare till final så hon har förmodligen laddat ur, men man vet aldrig med Carro ;)
Och Anna Söderberg tog sig till final i diskus, hon hade det sjätte längsta kastet, Sofia Larssons kast räckte tyvärr inte till.
På eftermiddagen missade Helena Engman det svenska rekordet med bara en cm, hon kastade 20.11 hade hon kastat över 20.15 hade hon fått kasta alla stötar. Sen sprang Tom Kling-Baptiste riktigt bra, när han orkar hålla i de sista 50 kommer han nog att springa under 10 sekunder.
Linus Thörnblad såg riktigt stabil ut till 2.23, då fick han kravla sig över ribban men klarade ändå i första. Två rivningar på 2.26 men hoppen var inte jättedåliga, och sista hoppet var riktigt bra och då var det rätt bra med luft mellan honom och ribban, vilket räckte för final. Sen rusade han nästan förbi mixzonen och gav TV4 bara en kort intervju, grymt bra med tanke på hur mycket media har förstört för honom förut. Om Linus ska ta medalj tror jag att ryssarnas nerver måste börja skaka, för de såg jättestarka ut i kvalet. Men Linus ska nog lyckas ta sig över 2.30 iaf.

Idag har det gått okej. Tiokamparna Nicklas Wiberg (som förövrigt kommer från Öland, intresseklubben antecknar) och Daniel Almgren är ungefär 300 poäng efter ukrainern som leder. Men det kommer ganska bra grenar för dem nu, så förhoppningsvis ska det minska. Både tappade från personbästa serien, som de satte på VM i Berlin förra året, på 100m. Men med tanke på att Wiberg har en liten skada i hälsenan och Almgren har dragit med småskador hela våren är det ju ändå mer än godkänt.
Tracey Andersson tog sig med 30cms marginal vidare till släggfinal. På 800m fanns det tre svenskar men ingen av dem lyckas ta sigvidare till semi. Hanna-Mia Persson och Lena Berntsson gjorde hyfsade insatser i sina grenar, men det räckte inte till final eller semi.
Värst hitills idag har ju läkarna på plats varit. Ett baksida lår gick på en norska som sprang 100m, hon började hoppa ca 50 in i loppet och la sig ner typ 20m senare. Sen låg hon och skrek och vred sig i ca 1½-2 minuter innan en funktionär kommer fram och stirrar på henne, och några sekunder senare kommer läkarna fram. Om man trycker hårt på baksidan strax efter kan man nästan halvera läktiden, men nu tog det nästan 2 min innan läkarna kom fram. Och sen fick 3000m hinder löparen Ulrika Johansson ett astma anfall och la sig ner på banan och tog sig om bröstet. Då tog nästan lika lång tid innan läkarna kom fram. VÄRDELÖST! Tänk om hon hade fått en hjärtattack eller någonting, för de kan ju inte veta om att hon har astma. Och sen när de kom fram började dom med att försöka resa henne upp och få henne att gå. Stackarn höll ju på att svimma så de var tvunga att lägga ner henne igen. Inte skulle jag vilja skada mig i Barcelona iaf :O

Nästa pass börjar vid 18 nångång. Men är redan less på alla reklampauser i TV4, dumma SVT som bytte bort EM:et. Dessutom har komentatorerna 0 samspel, reportern på läkataren håller på att slå ner intervjuoffren med micken, reportern i mixzonen ställer dåliga frågor, Peter Jidhe borde vara med och tävla innan han börjar trycka ner på de svenska idrottarna.
SVT SPORT I MITT HJÄRTA, ni är saknade :'(


can you confirm that message...?

Stämningen inför Tysklands GP på Hockenheim kunde inte ha blivit bättre. Sebastian Vettel, som är född och uppvuxen ungefär 30 minuter därifrån i Heppenheim, stog i pole position.
Men tyvärr fick han en dålig start och när han försökte försvara sig från Fernando Alonso lämnade han viöppet för Felipe Massa som seglade förbi och tog ledningen före den andra Ferrarin. Mark Webber tappade båda Mclaren bilarna och fastnade på 6:e plats. Buemi har det fortfarande ganska tungt, han blev påkörd och blev av med bakvingen tack vare Jaime Alguersuari som helt inte uppfattade att bilarna framför Buemi körde otroligt långsamt. Jaimes race blev inte heller speciellt lyckat, efter byte av noskon tog han sig förbi alla långsamma bilar innan han fastnade bakom Sutil. Force Indian var långsam men hade alldels för bra toppfart för att Jaime skulle lyckas ta sig förbi honom. De tre toppbilarna höll nästan samma avstånd under en lång tid, Vettel tappade lite grann. Men när han helt plötsligt började närma sig de röda bilarna bestämde sig Ferrari för att säga åt Massa att släppa förbi Alonso, eftersom Alonso var lite snabbare. Men sen 2002 är så kallade stallorders förbjudna. 
Så istället fick Massa höra det här på radion: "Fernando   is   faster   than   you. Can you confirm that you understood that message?" Alla förstog ju att det var en teamorder, speciellt när han fick det här efter att han släppt förbi Alonso: "Good Lad, stick with it now. Sorry..."
Speciellt surt måste det har varit för Massa eftersom det är precis ett år sedan hans hemska crasch i Ungern, då han fick fjäder i huvudet som antingen kunde ha gjort honom blind eller rent av dödat honom om den träffat lite annorlunda än så här, ingen nice bild direkt, därav länk.
Ferrari har fått böter på 100 000 dollar för detta. Vilket är väääldigt lite om man heter Ferrari. För om man har råd att betala 3 förare, som har bland den högsta lönen i F1 (de köpte ut Kimi Räikkönen, som nu kör rally, för at kunna ta in Alonso)
Så Alonso, Massa, Vettel, Hamilton, Button, Webber, Kubica, Rosberg, Schumacher och Petrov tog poäng. Jaime slutade på en 15:e plats. Chandock fick inte köra det här loppet utan var ersatt av Sakon Yamamoto.

now we're stuck in the middle...

Har alltid följt OS slaviskt, hah mamma fick total hets på mig när jag skulle kolla på konstsim under OS -08. Så nån gång under alla VM och OS, har jag sett skidskytte. Sen såg jag några världscuptävlingar och så blev jag fast igen, fast i en annan sport den här gången. Roger och Mamma vart något less när de upptäckte att skidskyttet började i princip när F1 slutade så jag har något att följa hela året om.
På damsidan hejar ju såklart på svenskarna, vilket jag även gör hos herrarna men när herrarnas resultat uteblev var det en viss norrmann som imponerade på mig, och det är inte kungen jag talar om, alltså Ole-Einar Björndalen. Utan esset, Emil Hegle Svendsen
Han är Olympisk mästare i distans, silvermedaljör i sprint och tillsammans med de andra norska herrarna blev det guld. Han vann den totala världscupen, sprintcupen, tvåa i distanscupen och masstartscupen 2009/2010.
Ännu en som är bäst när det gäller ;D

you make me wanna listen to music again...

Jag lyssnar på det mesta, utom musik på svenska och skrikmusik. Klarar inte av något av det...
Men jag tröttnar lätt på band och låtar så ni får gärna skicka era spellistor till mig eller tips på band och låtar.. :D

Men det finns ett band som jag har lyssnat på i typ 4½ år nu, Coldplay som är världens bästa band :D
Deras msuik har tagit mig från botten till toppen och gör livet värt att leva.

maybe you'll get what you wanted
maybe you stumbled upon it
everything you ever wanted
in a permanent state...

i feel a need, a need for speed...

Tack vare min låtsaspappa började titta på Formel 1 runt 2002, men jag fattade inte riktigt grejen förräns slutet på 2003 då jag verkligen började följa serien. Kom på senare att jag faktiskt var i Australien medans loppet avgjordes där 2003, riktigt störande faktiskt.

Eftersom jag alltid har gillat rött (hejade på Kanada i hockey av den enkla anledningen) och det fanns en stegrande svart häst på den var valet enkelt vilket när det gällde vilken förare jag skulle heja på. Så under 2003 och 2004 såg jag Michael Schumacher stå längst upp på pallen så många gånger att jag fortfarande kan melodin till den italienska nationalsånen utantill ;D

Efter att Schumacher slutade 2006 visste jag inte riktigt vilken förare jag skulle heja på, så 2007 och 2008 gjorde det inte så himla mycket om jag missade ett eller annat lopp. Me jag fortsatte heja på Ferrari och har sällan varit så arg som när Hamilton snodde Massas världsmästartitel dom sista 100m under det sista loppet på säsongen.
Men i början av 2009 var det en snabb kille med grym humor som jag började hålla på, Sebastian Vettel och Red Bull Racing gjorde ett grymt jobb och blev tvåa i både konstruktörs- och förar VM. Sebastian Vettel är föresten den yngsta föraren som tagit poäng, tagit pole och vunnit ett lopp.

2009 gjorde också Jaime Alguersuari debut, den yngsta föraren som någonsin kört ett Grand Prix. Han har gjort ett grymt bra jobb i Toro Rosso trots att han inte alls har lika mycket erfarenhet som de andra. Han håller jag på i mitten av fältet. 2010 kom ett antal nya team och av dom håller jag på Karun Chandock som kör för HRT. Han är grym på att köra + att han är en skön personlighet.

Det är många som funderar varför jag tycker det är så himla roligt att se bilar åka runt, runt, runt. Jag vet faktiskt inte riktigt själv faktiskt, men jag vet att det mycket mera spännade än vad folk tror. I år har det blivit lite sämre racing men förra året var det otroligt mycket som avgjorde om man vann eller inte.
Som exempel kan man ta Tysklands GP från förra året, Mark Webber stog i längst fram, men efter att ha kört ihop med Barrichello fick han en bestraffning som tvingade honom att köra igenom depån. Efter det hade runt 3 förare ledningen tills Webber tog den och vann tack vare smart däckstopps strategi.
Formel 1 blir aldrig mer spännade i kvalen, man kör med nästan helt tomma bilar och mjuka däck för att försöka få bästa tid för att få starta längst fram.
Så fort man har grepp om reglerna är F1 en av de roligaste och bästa sporterna i världen.

På senare tid har jag börjat kolla på Speedway, Rally och MotoGP med, men inte tillräckligt mycket för att hålla på någon.


du är så söt min kära lilla ponny...

Mamma har ridit sen hon var liten och jag fick hänga med till stallet redan innan jag kunde gå eller prata. Började på ridskola när jag var 6år och innan dess red jag med mamma. I april 2006 började jag i ryttarsatningen på Sundsvalls Fältrittklubb. Vi rider 3ggr/veckan, ett dressyrpass och ett hoppass för Gunilla Nylander och så rider vi ut i skogen på helgen.

Började på Hot Cake, som är en pigg och bestämd ponny som vet vad hon vill och passar det inte damen som ligger du på backen. Hon lärde mig otroligt mycket och det är för himla synd att hon är så liten för jag klickade verkligen med henne.
Mest på grund av längden, men även det faktum att jag ville bli av med min hopprädsla bytte jag till Pinto i okt 2007. Fick låna honom våren -07, för Kaka fick allergiska utslag en vecka innan våran första hopptävling. Så anlände i härnösand med en häst jag bara ridit 2ggr och aldrig hoppat. Men vi fick 0+12 i LDn och 5 fel i LC, var otroligt nöjd. Lånade han även i Matfors där vi bara hoppade LD pga regn, och där kom vi 5a.
Pinto är när jag rider oftast pigg och stark, men med de små ridskolebarnen och hk-eleverna är han jättelugn. Det tog ett tag innan jag lärde mig hur han funka, och vi tappade hela 2008 eftersom han var halt. Men nu går det riktigt bra, jag måste bara lära mig att rida ihop han lite mer.
Han har gjort under för både min hopp och höjdrädsla, för den här ponnyn kan verkligen inte stanna. Han vet inte hur man gör tror jag, har hänt att han sprungit på sidan men aldrig att han har stannat.

Nu tävlar vi LC, LB i hoppning. Skulle vilja komma ut och tävla dressyr med, men han skulle nog inte bli så glad, hahah :D Skulle vilja deb LA innan jag går över till storhäst men vi får se om mina nerver håller för det ;)

hade inga bilder på hot cake på den här dataorn, hemskt men sant :)

how far can you go?

Friidrott är kärlek :) orkar inte skriva så mycket mer just idag, fyller på någon anna dag :)

Kan säga att jag tycker norrmannen Andreas Thorkildsen är grym på att kasta spjut iaf :)

imagine it...

Min låtsaspappa Roger såg till att jag började fotografera. Han är frilansfotograf, fast han jobbar inte bara som det. Började fota seriöst när jag fick min första systemkamera 2007, en begangnad Nikon D1.
Brukar låna Rogers kameror och i princip tagit över en Nikon D2H från honom.
Eftersom jag rider är det ganska naturligt att fota hästar, både fria och ridsport. Annars blir det mest natur och andra sporter, iaf på fritiden.
Började på Hantverkprogrammet inriktning foto på Sundsvalls Gymnasuim för snart nästan ett år sen och är mycket nöjd med valet.
Drömfotografeingen skulle nog vara att få åka och fota på ett OS eller stå nere i park fermé och få en överlycklig Sebastian Vettel som prcis vunnit VM komma springades mot kameran.

Skulle helst av allt vilja bli sportfotograf, mode och ljussättning för porträtt är inte min starka sida om jag säger så ;)



ett urval av bilder från 2008-2010, har inte speciellt mycket bilder här nere så mer kommer nog sen :)


this is who i am :)

Hade tänkt att börja blogga på blogspot istället, men så vart det inte så då tänkte jag att jag kunde börja om på den här istället. Musiken från förut + lite sport finns kvar..

Jag heter iaf Johanna Magnusson och är född 1993. Pluggar på Sundsvalls Gymnasium, inrikting hantverk foto. På fritiden brukar jag vara ute med kameran, rida, vara med världens bästa vänner eller sitta fastnaglad framför tvn och skrika på ett antal tyskar och norrmänn, hahah.
Jag bloggar mest bara för min skull eftersom jag är för lat för att skriva något på papper...
Orkar inte skriva så mycket här, skriver mer på varje kategori ;D


feeder - buck rogers


def leppard - action (sweet cover)


RSS 2.0